Infrastruktur der understøtter vækst

Infrastrukturen i Billund Kommune/Trekantsområdet

Infrastrukturen i Billund Kommune/Trekantsområdet

Hovedformålet med Byrådets vedtagelses af ”5 Veje til Vækst” er ønsket om vækst i vores kommune, ja i hele Regionen.

Det er efterhånden klart, at vækst opnår man kun, hvis infrastrukturen er i orden, og det er den langt fra i vores område. Billund Lufthavns første direktør betegnede vejene til og fra Danmarks anden største lufthavn som ”asfalterede gedestier”, og selv om lufthavnen er blevet væsentlig større de senere år og nærmer sig 3 mio. passagerer/år , så er det stadig almindelige kommuneveje, der fører til/fra lufthavnen. Derfor haster det med politiske beslutninger i Folketinget om både motorveje og – måske – jernbane/letbane forbi Billund.

Derfor er det glædeligt, at alle 22 kommuner og Regionsrådet bakker op om kun 3 infrastrukturprojekter i Region Syddanmark til de kommende årtiers investeringer. Blandt de 3 ønsker er: Anlæg af en hærvejsmotorvej med betjening af Billund.

Jeg tror, at en så klar og enstemmig udmelding må gøre indtryk i Folketinget. Hvad kan vi gøre for at skubbe på beslutningen – ud over det vi allerede har gjort? Måske ikke meget, men jeg synes det ville være en flot markering af, at vi som byråd mener det alvorligt med Hærvejsmotorvejen, såfremt byrådsmedlemmer personligt bakkede op om Hærvejskomiteens arbejde ved at tilmelde sig. Tilmelding kan ske på www.haervejskomiteen.dk

 

Med venlig hilsen 

Preben Jensen
1. Viceborgmester